Over mij

Mijn naam is Marieke Herrebrugh. Ik ben van nature een veelzijdig mens opgegroeid in en met een horecabedrijf met als grootste liefde daarnaast paarden. Ik vind bijna alles leuk maar in het bijzonder paarden, mensen en koken.

Kiezen of niet?

Een keuze maken uit horeca of werken met paarden heb ik 30 jaar lang moeite voor gedaan! Het bracht alleen maar verdriet en ongenoegen, alsof ik dag en nacht in een spagaat zat tussen het ene of het andere. Nu ik beide bedrijven met plezier en passie draaiende houd voel ik mezelf pas in evenwicht en leef ik zoals het mij past, veelzijdig met veel interactie van mens en dier.

Mijn levenslijn

Van huis uit ben ik groot gebracht met het ondernemen en het runnen van een eigen horecabedrijf, dit was ook de grootste link om toen de koksopleiding te gaan doen die ik heb afgerond. Na de vervolgopleiding tot chocolatier ben ik een eigen chocolaterie begonnen met mijn echtgenoot Marcel Hilders.

Maar ik wilde zo ontzettend graag met mijn andere liefde “de paarden” aan de slag. In 2009 hebben we de winkel verkocht, en zijn we met onze kinderen naar Drenthe verhuisd en heb ik de opleiding instructeur paarden rechtrichten afgerond.Hier kon ik van mijn passie mijn werk maken: Balans en paard als trainingscentrum kreeg naast ons cateringbedrijf KokenZo een plek. Ik heb d.m.v. mijn eigen opleidingsysteem “de gymnastisch equitrainer” in het leven gebracht en daar vele ruiters in les gegeven. Ik heb met coaching, training en begeleiding veel paarden en mensen geholpen naar een mentaal en fysieke balans, vrij van blokkades(angst, spanning, negatieve emoties) en blessures.

Paardencoach

In 2014 heb ik de erkende opleiding tot paardencoach afgerond aan het Europees Opleidingscentrum Paardencoaching EOCP. en vanaf dat moment mag ik mij paardencoach noemen.
Toen ik deze opleiding afrondde kwam alles samen. Mijn passie, liefde, wat ik leuk vind om te doen en mijn ontwikkelde talenten.

(Paarden)trainer:

Ik ben nog steeds actief als paardentrainer en trainer van ruiters, ik werk na 4 jaar pauze met een vernieuwd inzicht en alles bekijkend vanuit een groter geheel, niet voor elke ruiter die ik begeleid een ander doel nastreven, maar 1 doel voor allen:

Paard en ruiter werken samen als 1 geheel naar een sterk, bewust, liefdevol, communicatief en prestatieloos hoog level

Paard en ruiter werken samen

Als 1 geheel naar een sterk, bewust, liefdevol, naar een sterk, bewust, liefdevol, communicatief en prestatieloos hoog level.
Het omgaan met, trainen en rijden van paarden moet hun welzijn verhogen en iets toevoegen aan de kwaliteit van leven voor ruiters! Door meer bewustzijn van wat we hebben, door betere communicatie met de paarden, door dichterbij ons gevoel te staan en meer open te staan voor de beleving van het paard komen we steeds dichterbij dit doel.

Paard en ruiter werken samen

 als 1 geheel naar een sterk, bewust, liefdevol,  naar een sterk, bewust, liefdevol, communicatief en prestatieloos hoog level.
Het omgaan met, trainen en rijden van paarden moet hun welzijn verhogen en iets toevoegen aan de kwaliteit van leven voor ruiters! Door meer bewustzijn van wat we hebben, door betere communicatie met de paarden, door dichterbij ons gevoel te staan en meer open te staan voor de beleving van het paard komen we steeds dichterbij dit doel.

En coach

Als (paarden)coach, werk ik samen met mijn 4 toppers: De 2 Lusitano’s Senshi en Quieta, pony Valando en IJslander merrie Star geef ik enlightened coaching. Ik wil hier niet mee zeggen dat ik verlichting kan brengen in spirituele zin, dat kun je alleen zelf doen. De vertaling van enlightened is meer: verlicht, belicht, verhelderd, uitgelegd, toegelicht, opgehelderd of helder geworden. Dit is waar ik met coaching naar streef. Na verheldering en bewustwording kun je het zien, erover denken en er eventueel je beslissingen in nemen of verandering die nodig is ondergaan.

Door meer te luisteren kunnen we beter ervaren, door te ervaren worden we bewust, door bewustwording kunnen we veranderen.

Effectief snel en helder coachen/trainen in leiderschap:

Omdat paarden in het nu leven, waardevrij zijn en het kuddebelang voorop zetten kunnen ze ons dingen direct en eerlijk vertellen waar we zelf niet achter konden komen tot die tijd. Antwoorden en inzichten maken bewust en zorgen ervoor dat we kunnen bekrachtigen, veranderen en/of kunnen loslaten.
Oefening met de paarden in een training geeft direct een duidelijk beeld van wat een andere benadering teweeg brengt, hierdoor leren we details te veranderen in het leidinggeven of orde houden waardoor het werk beter gaat, makkelijker wordt en prettiger is!Training voor paarden:
Bij Balans en Paard helpen we het paard mentaal en fysiek in balans te komen door naar het paard te kijken en ernaar te luisteren, we geven het paard indien mogelijk waar het behoefte aan heeft en beginnen daarna aan de training en body work waardoor herstel of verbetering tot stand komt.

Locatie

Wij werken vanuit onze boerderij in Wapserveen gelegen in het mooie en rustige Drenthe. De paardencoachsessies geven we in onze binnenbak of bij mooi weer in onze buitenbak. Voor het theoretische gedeelte tijdens de cursusdagen en de catering hebben we een verwarmde ruimte. Bij mooi weer kunnen we gebruik maken van ons gezellige terras. Het natuurgebied Holtingerveld is op loopafstand. Dit biedt tal van mogelijkheden om uit te wijken naar de natuur voor stiltesessies, individuele sessies in de natuur of voor het uitvoeren van groepsopdrachten. Groepsopdrachten zijn wandelend, met of zonder paard.

Wanneer we ons verdiepen krijgen we energie, wanneer we deze energie stoppen in een positief element zal dit groeien. Verdieping is dus ook groei en groei geeft zelfvertrouwen. Zelfvertrouwen zorgt ervoor dat je moed krijgt voor het volgen van je eigen pad. ​

Opleidingen

De weg die ik gevolgd heb om te komen waar ik nu ben: