Training voor paarden

Balans voor en met je paard! Eigenlijk zijn we daarnaar allemaal op zoek.
Als je er even niet meer uitkomt samen met je paard kun je je paard ook in training zetten bij Balans en Paard.

Wanneer je hulp wilt in je zoektocht

Deze vragen stellen we bij elk paard opnieuw, en sommige vragen zelfs bij elke nieuwe stap in een trainingsfase. Elk paard is anders, net zoals elk mens. Voor ons is het belangrijk om elk paard als een individu te zien en hem te geven wat hij nodig heeft, de rode draad is voor elk paard: Horsemanship, rechtrichten, bodywork voor bewustwording, werken aan de hand, Klassieke rijkunst. Maar de details die klein lijken en voor elk paard anders zijn, maken grote verschillen.
Natuurlijk nemen we de eigenaar/ruiter mee in elke stap die we met het paard maken, want als een paard iets nodig heeft en de ruiter dat nog niet beheerst of andersom dan ontstaat er onbegrip of ruis op de lijn die verbinding in de weg zit. Het is daarom heel belangrijk dat ruiter en paard samen de groei doormaken om blijvend resultaat te bewerkstelligen.

Bij Balans en Paard kijken en luisteren we eerst naar het paard

Wanneer we hier een antwoord op hebben

De ruiter blijft altijd nauw betrokken

Het is belangrijk dat de ruiter nauw betrokken blijft bij de training van het paard, je bent als ruiter/eigenaar dan ook altijd welkom om de training bij te wonen, in een later stadium wordt de training omgezet in les aan ruiter en paard zodat ook de ruiter kan ervaren wat er is veranderd en dit thuis voort kan zetten.

Training of Bootcamp bij Balans & Paard

Indien je interesse hebt voor trainingen aan huis of hier op ons trainingscentrum Balans en Paard of een bootcamp/trainingsweekend waar je alles in 1 weekend krijgt, neem dan contact met ons op. Je krijgt eerst een telefonisch intakegesprek, aan de hand daarvan maken we een vrijblijvende offerte en een programma.

Wat vonden anderen

Maaike :

Door haar lessen heb ik een op hele andere manier leren werken met mijn paard . Ik was een ruiter die vaak op het paard zat en regelmatig niet begreep waarom mijn paard de oefeningen niet goed uitvoerde, waardoor de communicatie/ harmonie tussen paard en ruiter vaak zoek was. Maar door de lessen van Marieke hebben we die gevonden.

De lessen hebben ons dit opgeleverd:

– Betere Communicatie/harmonie tussen paard en ruiter
– Begrip/ geduld naar het paard toe
– Plezier
Maar het allerbelangrijkste doel is behaald: We zijn weer een echt duo geworden.

Yvonne:

Ik heb Marieke leren kennen in september 2011 toen ik een revalidatiestal zocht voor mijn Trakehnermerrie, die na een ernstige beenblessure nog veel lichamelijk ongemak had in haar lijf en ook haar vertrouwen helemaal kwijt was. Marieke heeft van deze sensibele merrie weer een rijpaard weten te maken, dat plezier heeft in het werk. In deze tijd heb ik vele malen les gehad van Marieke. Zowel in grondwerk als onder de man. Mijn ervaring is dat Marieke in speelt op jouw niveau en ze geeft je vertrouwen in je kunnen. Ze legt heel duidelijk uit welke handelingen je moet verrichten en hoe je die moet uitvoeren. Marieke past zich aan aan de ruiter, die ze in de les heeft. Ze beschikt over een groot scala aan oefeningen. Rode draad is duidelijke uitleg, vertrouwen geven en enthousiaste aanmoediging. Hierdoor zijn haar lessen zeer leerzaam en effectief. Resultaat is dat je duidelijk communiceert met je paard. Ik heb bijzonder veel geleerd van Marieke en borduur daar nog steeds op voort. Mijn paard is inmiddels in zeer goede doen en altijd vrolijk.

Sytske:

Marieke langs deze weg wil ik je graag nogmaals bedanken. Shania en ik zijn weer in the flow! Voor mij was deze hele week een training van: ‘Go with the flow’, en wil het één ieder aanraden!
We zijn de zgn. trainingsweek begonnen met coaching. Daar tijdens kwamen mijn valkuilen/verbeterpunten naar voren.
Ik was zelf o.a. ietwat uit balans (te veel in mijn gedachten en te weinig in en vanuit mijn gevoel).
Om hiermee aan de slag te kunnen gaan, heeft Marieke een training met een fijne opbouw bedacht, waar ook veel aandacht was voor Shania haar fysieke verbeterpunten.
Het trainen bestond zowel uit rijden als werken aan de hand. Alle ingrediënten voor een succesvolle trainingsweek kwamen aan bod, zoals: aandacht voor paard en mens, inspanning, ontspanning, plezier, input, theorie, praktijk, verwerkingstijd, en duidelijke instructie.
Wij kunnen nu thuis eerst verder met al datgene wat we hebben geleerd. En ik kom later zeker weer terug voor een bijspijker- en opfrisdag.

Annet:

Vanuit mijn verlangen ooit op een paard door de Drentse bossen en velden te kunnen rijden, ben ik een jaar geleden, op mijn 52e, begonnen met paardrijles in de vakanties. De afgelopen 2 weken ben ik in 9 dagelijkse lessen bij Marieke weer een stukje verder in de richting van mijn doel gekomen. Ik vind het geweldig hoe ze de stappen heel zorgvuldig opbouwt, zodat ik er met vertrouwen in mezelf en het paard elke les wat bij leer. Ze kijkt heel precies naar mijn lichaamshouding in relatie tot die van het paard en geeft daar op een positieve manier feedback over. En ook nog zo dat het behapbaar is. Want je kan natuurlijk niet alles tegelijk leren!  Ik heb het gevoel dat ik zo een hele goede basis leg. En heb er veel plezier in, al is het soms ook “hard werken”, op een lichte en vrolijke manier.  Dank je wel, Marieke! Paardrijden, wat een Kunst! Verslavend. Ik kijk al uit naar de volgende vakantielessen.