Klassieke rijkunst

Bij Balans en Paard beoefenen wij de Klassieke rijkunst in eerste instantie voor het paard, we leren het paard op zo’n manier bewegen dat hij de ruiter zonder veel moeite kan dragen en bewegen. In 2de instantie doen we het ook voor onszelf als ruiter omdat als we op een goed opgeleid paard rijden veel meer hiervan kunnen genieten en het is een stuk veiliger.

Wanneer een paard de fysieke kracht en souplesse heeft met een zoveel mogelijk gelijke belasting over 4 benen zal hij minder schrikkerig, stijf, explosief, naar een kant gebogen of dwars zijn, hij heeft er eenvoudigweg geen reden voor. Hij zal een veel grotere bereidheid hebben tot samenwerken omdat zijn lichaam prettig aanvoelt en het aankan.

Wanneer een ruiter ervaart dat een paard zacht, open en betrouwbaar is ontwikkelt hij minder spanning en kan meer naar zijn gevoel waardoor er direct een diepere verbinding ontstaat met het paard. Ook de ruiter is dan zacht en open waardoor er echt gewerkt kan aan een harmonische samenwerking.

Voor wie is de Klassieke rijkunst

De Klassieke rijkunst zou een goede basis kunnen zijn voor elk paard en discipline, pas als je bij de verzameloefeningen komt, praat je over de discipline dressuur. Ook elke ruiter kan hier veel aan hebben, als het even niet loopt of je paard heeft een blessure gehad of je wilt een paard inrijden/beleren dan is dit een hele fijne basis.Je kunt bij Balans en Paard les krijgen in: Werken aan de hand, naast het paard en lange teugel, rijden en longeren.

Heb je intresse

Of wil je graag meer weten neem dan nu contact op via de knop hier onder