Instructie

In verbinding met paarden

Voordat we beginnen met het trainen van paarden is het belangrijk dat we in verbinding staan. Ik kan je helpen om snel in verbinding te komen en te blijven met je paard, zodat je daarna zonder ruis leuke dingen met elkaar kunt gaan doen.

Natural horsemanship

ik ga met Natural Horsemanship dieper in op hoe een paard leert en hoe de ruiter zich daartoe verhoudt. Ik heb het dan ook vaak over horsewomenship, omdat het voor vrouwen gewoon anders werkt dan voor mannen.

Rijden vanuit je eigen kracht

met alle kennis en informatie hoe en wat je moet doen om goed te kunnen verbinden, grondwerken en rijden kom je al heel ver. De missing link is vaak nog, hoe maak je het je eigen. In mijn lessen besteden we bij elk nieuw te leren oefening hier veel aandacht aan.

Klassieke rijkunst

Ik ben zowel academisch als klassiek opgeleid in het rijden van dressuur. Ik heb deze 2 stromingen samen gevoegd en het beste eruit gehaald om dat aan mijn studenten door te geven.

Wat vonden anderen

Judith:

Al lange tijd was ik op zoek naar een instructrice die mij kon begeleiden met het klassiek opleiden van mijn jonge paard. Toen ik bij Marieke kwam was hij nog geheel groen en niet bepaald ‘braaf’ te noemen. Regelmatig stuiterde hij over het terrein met mij er ergens achteraan, liep hij mens en paard omver en maakte de omheining doelbewust kapot. Dankzij de goede lessen en begeleiding is hij van een jong spring-in-het-veld veranderd naar een goed opgevoed jong dressuurpaard met respect voor mens en dier. Hij loopt keurig zijn zijgangen aan de hand en vind het werken nu echt leuk geworden. Door Marieke is onze band vele malen sterker geworden en zal ik binnenkort veilig op hem kunnen rijden!