Coaching in persoonlijk leiderschap

Balans en Paard biedt training leiderschap met paarden aan voor docenten, managers en teamleiders. Omdat een paard een kuddedier is en dus het kuddebelang als eerste levensbehoefte ziet, is een training leiderschap met paarden duidelijk, eerlijk en to the point.

Wanneer wij in een team werken, een team moeten aansturen of voor de klas staan, hebben we te maken met een soortgelijke situatie als een kudde paarden die van het ene punt naar het andere punt geleid wordt. Alle paarden zullen moeten luisteren naar de leider(s) om veilig bij het eindpunt te komen.
Wanneer elk paard zijn/haar plaats weet in de kudde ontstaat er duidelijkheid, rust, harmonie en veiligheid wat we weer kunnen samenvatten in “De kracht van de kudde”
Een paard wil dit ook graag als het een “kudde” vormt met de mens op dat moment, en dus kunnen wij hier veel van leren.

In de training

gaan we oefeningen doen met elkaar en met de paarden, de interactie tussen de deelnemers onder elkaar en de paarden zijn altijd een spiegel van de werkelijkheid waardoor, als we deze spiegel dan met open mind aankijken, we kunnen leren wat er gebeurt, bewust of onbewust en wat je bij jezelf kunt versterken of veranderen. Wij zijn er niet op uit om mensen te veranderen, maar je kunt jezelf wel dingen aanleren waardoor het werk beter, makkelijker en prettiger gaat.


De duur van de training hangt af van het aantal deelnemers maar is meestal een middag van 13 tot ongeveer 17.00 uur, maximaal 12 deelnemers per middag.

Heb je interesse in een coachsessie?

neem dan nu contact op.