Natural horsemanship

Wat is eigenlijk natural horsemanship

Naturel horsemanship is een trainingstechniek die gebruik maakt van het natuurlijke gedrag van het paard. Er zijn in de loop der tijd binnen deze techniek ook weer allemaal verschillende methodes ontstaan, wat het ook weer een stukje ingewikkelder maakt om te beslissen wat nu het beste bij jou past.

Rijden op de neckrope

Waarom zou je natural horsemanship gaan beoefenen

De beste en belangrijkste reden om je hierin te gaan verdiepen is dat je paard dingen gaat aanleren met zijn taal, je weet dus dat het paard je beter gaat begrijpen en je meer tegemoet kan komen in jouw wensen. Het paard leert op een vriendelijke manier wat gewenst gedrag is. Doordat je min of meer zijn taal spreekt zal het paard je vertrouwen en je gaan zien als een veilige basis, dit schept een enorme band en ook jij krijgt als ruiter een veilig gevoel over het paard.

Horsewomanship

Veel NH methodes zijn bedacht door mannen, wat prima is natuurlijk maar bij het ontwikkelen van methode zijn ze uiteraard uitgegaan van hun eigen mannelijke energie. De methode werkt dan ook het beste als je soortgelijke energie hebt. Als je, je aangetrokken voelt tot een van de methodes maar het gewenste resultaat blijft uit, ook al doe je precies wat het boekje zegt, kan je helpen.

 

Rijden op de neckrope

Samen gaan we op zoek naar hoe we de methode zo passend te maken dat die bij jou en je paard past. Door de basis aan te houden maar de kleine details aan te passen op jouw karakter en energie zodat de communicatie naar je paard helder en congruent is.

Hechte band met je paard

Wil jij nu ook een hechtere band met je paard maar weet je niet waar en hoe te beginnen, kan ik je door middel van les en coaching verder helpen.

wil je meer informatie over wat er mogelijk is voor jou, stuur dan een mail naar: info@balansenpaard.nl