Wandelen met paarden

Paarden zijn trekdieren, in de natuur lopen ze kilometers op zoek naar voedsel, water en veilige rustplaatsen. Het doel is hier net zo belangrijk als de reis er naar toe, de harmonie en synergie van de kudde is hier een belangrijke sleutel want wat gebeurt er als er geen duidelijke rangorde en samenhang is of als er geen duidelijke leider(s) is. Dan ontstaat er chaos en is de kudde in gevaar! De eenheid maakt de kudde krachtig, elkaar versterken en daarin jezelf kunnen zijn is voor ons mensen best een opgave.

Paarden zijn in het kuddebelang ook meester “in het nu zijn”

er is geen tijd om stil te blijven staan bij “wat was” en het kost teveel energie om tijd te stoppen in “wat als”

Hoe mooi is het dat wij als mensen kunnen leren van deze oeroude wijsheid, het ervaren van de reis “groeien in ons denken en doen”  even zonder agenda of telefoon in het nu wandelingen maken met paarden en even meeliften met de reis naar “zijn”

Wil jij dit een keer of vaker meemaken en ervaren, met paarden mee wandelen en verdwalen over de hei en door de bossen. Voelen hoe het is om onderdeel te zijn van een kudde en helemaal in het nu te zijn zonder begin en zonder einde. Gewoon heel even “wat is dat is”

In deze wandelingen gaan we lekker met de paarden verdwalen en is er tijd voor een goed gesprek, coachsessie of juist stilte. Doorgaans doe ik deze wandelingen met mijn 2 Lusitano’s Homero en Lhano. Het zijn 2 halfbroertjes die altijd 24/7 bij elkaar staan, zij vormen samen een hele hechte kudde.

Balans & Paard organiseert nu wandelingen voor groepen of individueel. Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur een mail naar: info@balansenpaard.nl