training voor ruiters die verder kijken

Training, les en coaching voor blokkade vrij paardrijden

Ben je een ruiter, die regelmatig vast loopt, kun jij moeilijk vinden waar jullie talenten liggen?  En schiet je snel in de negatieve emoties, dan ben je waarschijnlijk uit balans met jezelf, of in de relatie met je paard.

Balans en Paard helpt je in je eigen kracht te komen en het beste in jou en je paard boven te halen.

 

Rijden vanuit je eigen kracht

Ontspannen en vanuit je eigen kracht kunnen paardrijden, is dat niet wat we allemaal willen?
Iedereen heeft zijn eigen kracht en talent, de kunst is om die te vinden en te benutten.
Onze kracht ligt in het helpen samen met jou te zoeken naar dat talent en dat vervolgens te implementeren en te gaan ervaren.

Dit geeft vaak zowel voor de ruiter als voor het paard een enorm vrij en energiek gevoel, ergens samen goed in zijn!
Ga naar testimonials  om te lezen wat het met de mensen en paarden gedaan heeft die jou zijn voor gegaan.

Blokkadevrij paardrijden

Veel ruiters en/of paarden ondervinden angst, spanning of afkeer ten opzichte van elkaar of het werk.
Wij gaan d.m.v. paardencoaching en/of training/les op zoek naar de blokkades in jou ten opzichte van het paard en naar die van het paard. Wanneer we helder hebben wat er onder de angst zit of waar de spanningen/blokkades vandaan komen, kunnen we aan de slag met oefeningen en de inzichten gaan gebruiken voor verandering.

We coachen, trainen en geven les aan ruiters en hun paarden om het persoonlijke talent en de eigen kracht van ruiter en paard te zoeken, te vinden en te gebruiken.

Alles wat diep van binnen in jou speelt zal je paard spiegelen, en alles waar het paard last van heeft zal jij voelen.

Door deze dingen van elkaar te onderscheiden kun je er wat aan doen,  zodat je meer kunt genieten van de tijd met je paard en vooral omdat het dan vaak een stuk veiliger zal aanvoelen en ook daadwerkelijk zo zal zijn. Dit is het voortvloeisel uit het werken aan techniek, leren grenzen stellen, emotie leren kennen en mee om kunnen gaan en zowel mentaal als fysiek groei ervaren.

 

Communiceren zonder woorden:

Waarom kun je niet net alsof doen tegen een paard?
Dit komt door onze energie en lichaamstaal die een paard beter verstaat dan onze gesproken woorden.

Hoe komen we over met onze lichaamstaal en hoe kunnen we dat positief beïnvloeden?
93% van onze communicatie is non-verbaal. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van wat we communiceren zonder woorden. Het streven is om authentiek te zijn zodat we uitstralen wie we echt zijn. Hierdoor weet het paard dat je de waarheid spreekt en niet wat anders zegt dan wat je van binnen voelt en bent.

Volgend leiderschap

Volgend leiden voor meer resultaat: voor alle ruiters die verder durven kijken. Tijdens een coachsessie kijken middels opdrachten hoe de interactie is tussen paard en mens en gaan met de inzichten die we verkrijgen aan de slag, maar indien je kiest voor een training of les werken we direct aan de omgang met je paard, jullie talenten en techniek. Met beide methodes kun je hetzelfde resultaat behalen, het is maar net wat het beste bij jou en je paard past. De rode draad is echter dat we altijd het paard volgen in zijn beweging, zijn mentale/emotionele gesteldheid en zijn talenten om vanuit dat punt leiding te geven en het paard in verbinding mee te nemen in jouw wensen. Het is een andere kijk op hoe je het begrijpelijk en duidelijk houdt en met het paard omgaat/werkt en daarmee het beste uit je paard en jezelf haalt. Het stelt je in staat om die dingen te veranderen die nodig zijn om actief en assertief samen met je paard een harmonisch team te zijn.

Herken je jezelf of je paard in dit volgende lijstje, dan kunnen wij je helpen.

 • Je volgt de een na de andere cursus maar denkt er nog steeds niks van te kunnen
 • Je bent technisch zeer goed onderbouwd maar komt geen steek verder
 • Je bent een angstige/onzekere ruiter en je twijfelt over dingen, bent bang om dingen fout te doen
 • Je voelt spanning of angst bij het paard of tijdens het paardrijden
 • Je wordt snel boos, ook al wil je dat niet
 • Je kunt slecht zitten, vooral in draf en galop
 • Zodra je op een paard zit wordt je slap of juist stijf
 • Je paard is angstig of in zichzelf gekeerd, wat jij ook doet
 • Je paard toont agressief of ongewenst(gevaarlijk)gedrag
 • Je paard loopt door je heen, is een ongeleid projectiel
 • Je paard bouwt spanning op voor of tijdens het rijden
 • Je paard is dwars ondanks helemaal nagekeken en gezond
 • Je paard rent hard weg zodra hij jou ziet
 • Je paard wil niet op de trailer

training/les/coaching of Bootcamp bij Balans & Paard

Indien je interesse hebt voor lessen aan huis of hier op ons trainingscentrum Balans en Paard of een bootcamp/trainingsweekend waar je alles in 1 weekend krijgt, neem dan contact met ons op.
Je krijgt eerst een telefonisch intakegesprek, aan de hand daarvan maken we een vrijblijvende offerte en een programma.

Training/les, Hoe gaat het in zijn werk?

Ik begeleid jou tijdens een training of les naar een betere verbinding met je paard door de opdrachten voor het paard zo te brengen zodat het paard die begrijpt, en dat het ook zeker is dat hij ze fysiek kan uitvoeren, op die manier leert het paard op een positieve manier dat hij heel veel kan en begrijpt hij wat wij graag van hem willen.

Als een paard niet lekker in zijn lijf zit kunnen we hem helpen door hem recht te richten, bodywork te geven, en/of hem sterker te laten worden middels veel leuke oefeningen.

Natuurlijk is de ruiter net zo belangrijk in dit proces en kijken we ook naar hoe jij je voelt, jouw talenten/behoeftes en hoe jij het makkelijkste leert. Mijn doel is een combinatie die elkaar begrijpt en fijn samenwerkt, zodat het doel van ruiter en paard haalbaar is en de weg daar naartoe het geluk brengt waar we naar verlangen!

kosten training/les: €50,- per uur (excl. reiskosten)

Paardencoaching, Hoe gaat het in zijn werk?

Door een simpele opdracht uit te voeren naast en met het paard ontstaat er interactie waaruit blijkt wat wij met onze lichaamstaal en energie vertellen. Bij elke persoon komen eigen specifieke kernkwaliteiten en gedragspatronen naar voren.
De informatie die hier boven komt is van grote waarde, waardoor we onze kwaliteiten kunnen versterken en aan verbeterbare punten kunnen werken.

Kosten losse coachsessie € 85,- per sessie.