Bootcamp voor ruiters die verder kijken

Coaching, les en training voor blokkade vrij paardrijden

Ben je een ruiter, die regelmatig vast loopt, kun jij moeilijk vinden waar jullie talenten liggen en schiet je snel in de negatieve emoties, dan ben je waarschijnlijk uit balans met jezelf of in de relatie met je paard. Balans en Paard helpt je in je eigen kracht te komen en het beste in jou en je paard boven te halen.

Wij geven bootcamps en trainingsweekenden voor ruiters met eigen paard die meer willen dan alleen op een paard zitten en een opdracht uitvoeren zo goed of zo kwaad als het gaat.

Uit ervaring blijkt dat een heel weekend veel meer blijvend effect heeft dan 1 les in de week of minder, daarom bieden wij ook weekenden aan. Je komt dan met je paard hier naartoe die hier in vol pension staat met een eigen paddock, je kunt besluiten dit alleen te doen maar mag ook samen met iemand anders, omdat het programma zeer intensief is en alle lessen en coaching individueel zijn, is het maximum per weekend 2 personen.

Wil jij graag als ruiter ontspannen en vanuit je eigen kracht kunnen paardrijden?
Balans & Paard kan je daarbij helpen.

Iedereen heeft zijn eigen kracht en talent, de kunst is om die te vinden en te benutten.

Onze kracht ligt in het helpen van mensen die vrij willen komen van blokkades en het opzoeken en benutten van talenten.

Ga naar testimonials  om te lezen wat het met de mensen en paarden gedaan heeft die jou zijn voor gegaan.

Veel ruiters of niet ruiters ondervinden angst, spanning of afkeer ten opzichte van het paard. Ondanks dat bestaat er vaak de diepe wens om dichterbij of zelfs op het paard te komen. Wij gaan d.m.v. paardencoaching en training/les op zoek naar de blokkades in jou ten opzichte van het paard en paardrijden. Wanneer we helder hebben wat er onder de angst zit of waar de spanningen vandaan komen, kunnen we aan de slag met oefeningen en de inzichten gaan gebruiken voor verandering.

Alles wat diep van binnen in jou speelt zal je paard spiegelen en alles waar het paard last van heeft zul jij voelen. Door deze dingen van elkaar te onderscheiden kun je er wat aan doen zodat het minder stressvol wordt, je meer kunt genieten van de tijd met je paard en vooral dat het een stuk veiliger zal zijn.

We coachen, trainen en geven les aan ruiters en hun paarden om het persoonlijke talent en de eigen kracht te zoeken, te vinden en te gebruiken

Communiceren zonder woorden

Waarom kun je niet net alsof doen tegen een paard?

Dit komt door onze energie en lichaamstaal die een paard beter verstaat dan onze gesproken woorden.

Hoe komen we over met onze lichaamstaal en hoe kunnen we dat positief beïnvloeden?

93% van onze communicatie is non-verbaal. Daarom is het belangrijk om bewust te zijn van wat we communiceren zonder woorden. Het streven is om authentiek te zijn zodat we uitstralen wie we echt zijn. Hierdoor weet het paard dat je de waarheid spreekt en niet wat anders zegt dan wat je van binnen voelt en bent.

Volgend leiderschap

Volgend leiden voor meer resultaat: voor alle ruiters die verder durven kijken. We kijken middels opdrachten hoe de interactie is tussen paard en mens. Is het resultaat wenselijk of juist niet en wat zou er dan anders kunnen. Het is een andere kijk op hoe je het begrijpelijk en duidelijk  houdt en het beste uit je paard en jezelf haalt. Een training/coaching(traject) over hoe we leiding geven aan onze paarden en hoe we dat eigenlijk zouden willen.Het stelt je in staat om die dingen te veranderen die nodig zijn om actief en assertief samen met je paard een team te zijn.

Herken je jezelf of je paard in dit volgende lijstje, dan kunnen wij je helpen.

 • Je volgt de een na de andere cursus maar denkt er nog steeds niks van te kunnen
 • Je bent technisch zeer goed onderbouwd maar komt geen steek verder
 • Je bent een angstige/onzekere ruiter en je twijfelt over dingen, bent bang om dingen fout te doen
 • Je voelt spanning of angst bij het paard of tijdens het paardrijden
 • Je wordt snel boos, ook al wil je dat niet
 • Je kunt slecht zitten, vooral in draf en galop
 • Zodra je op een paard zit wordt je slap of juist stijf
 • Je paard is angstig of in zichzelf gekeerd, wat jij ook doet
 • Je paard toont agressief of ongewenst(gevaarlijk)gedrag
 • Je paard loopt door je heen, is een ongeleid projectiel
 • Je paard bouwt spanning op voor of tijdens het rijden
 • Je paard is dwars ondanks helemaal nagekeken en gezond
 • Je paard rent hard weg zodra hij jou ziet
 • Je paard wil niet op de trailer

Bootcamp bij Balans & Paard

Indien je interesse hebt voor een bootcamp/trainingsweekend bij Balans & Paard neem dan contact op.  We werken dan meerdere dagen achter elkaar aan het blokkadevrij rijden, volgend leiderschap en communiceren zonder woorden d.m.v. coaching en training.

Je krijgt eerst een telefonisch intakegesprek, aan de hand daarvan maken we een vrijblijvende offerte en een programma.

Hoe gaat het coachen in zijn werk

Door een simpele opdracht uit te voeren naast en met het paard ontstaat er interactie waaruit blijkt wat wij met onze lichaamstaal en energie vertellen. Bij elke persoon komen eigen specifieke kernkwaliteiten en gedragspatronen naar voren.

De informatie die hier boven komt is van grote waarde, waardoor we onze kwaliteiten kunnen versterken en aan verbeterbare punten kunnen werken.

Kosten losse coachsessie € 85,- per sessie.