Senshi blog 2

Senshi blog 2

14-12-2021

Inmiddels is Senshi alweer een tijdje bij ons en is hij veranderd van een wildebras naar de liefste.

Heel langzaam leid ik Senshi op in de Klassieke dressuur, maar ik ben begonnen bij het begin en dat is loswerken en vertrouwd raken met elkaar. Vrienden wordt je niet zomaar, het is ook elkaar leren kennen, weten waar de grens ligt en daar met respect mee omgaan. Dat ging vrij makkelijk, blijkbaar zijn we een hele goede match 😉 Dit werk loopt als vanzelf over in grondewerk oftewel werken aan het touwhalster. Inhoudelijk is dit werk wandelen langs enge objecten, volgen, wachten, trailerladen, ruimte respecteren, trainen met de opstapkruk, wijken en buigen, in aanraking komen met enge objecten en zadel + singel. Maar natuurlijk ook heerlijk wandelen op de hei, in het bos, door de plassen en over de heuvels lopen.

Eigenlijk was Senshi na de tweede fase al helemaal veranderd in een lief en meegaand paard wat enorm fijn is om mee te werken,. Het grondwerk wordt vervolgend gecombineerd met het werken aan de hand aan de kaptoom. Hier begint het rechtrichten en de Klassieke dressuur. Rechtrichten begint met lengtebuiging en eenmaal afgevinkt gaan we verder met de zijgangen tot aan de verzameling aan toe. Deze opleiding duurt jaren! Senshi kan inmiddels de schouderbinnenwaarts en travers.

Als een paard het makkelijk oppakt en hij vindt het leuk om samen dingen te ondernemen, kun je de grenzen een beetje opzoeken, ik heb dat gedaan door er gewoon maar eens op te gaan zitten, en hij vindt ook dat helemaal gezellig.

In januari wordt er een zadel aangemeten, daarna gaan we iets meer aandacht richten op het rijden, maar het hand en grondwerk blijft voorlopig vanwege zijn leeftijd de hoofdmoot van het werk.

 

 

 

Geef een reactie